fbpx

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, og få styr på alle Facebooks billedstørrelser. Havde der været en billedstørrelse til alt, ville det være en del nemmere, men det er der desværre ikke. Vi har derfor lavet denne guide til Facebooks billedstørrelser, således at det kan blive lidt nemmere for dig at navigere rundt i.

Hvordan ser din side ud?

Har du et billede på din side, der er uskarpt, forkert beskåret eller udtrukket forkert, vil det give et uprofessionelt førstehåndsindtryk, og vi ved alle, at førstehåndsindtrykket er altafgørende. Derfor er der et par ting, du bør overveje, inden du lægger dit profil- eller coverbillede op, som er billeder, der har en vigtig funktion for din virksomheds image:

–       Bliver billedet udstrakt eller beskåret upassende? Er der informationer/detaljer, der går tabt?

–       Dækker profilbilledet over noget vigtigt på coverbilledet? Passer billederne sammen?

–       Er dit hovedbudskab i fokus?

Du kan overveje denne når du læser vores guide til Facebook billedstørrelser.

Her er et eksempel på hvordan en Facebook side kan se ud.

Guide til Facebook billedstørrelser:

Billedstørrelser

Bredde  

Højde

Anbefales

Profilbillede

180px 180px Det anbefales at du som minimum uploader dit billede i 600×600 pixels eller 900×900 pixels.

Dit profilbillede vises cirkulært, det er derfor vigtigt at du sørger for at elementer ikke bliver afskåret fra billedet.

Mange glemmer at profilbilledet vises i mindre format, derfor er det ofte svært at genkende logoet. For at løse det, kan du tage et essentielt element af dit logo med, eller initialerne på din virksomhed.

Coverbillede

851px 315px Facebook anbefaler at coverbilledet fylder under 100kb og at det uploades i formatet ”filnavn.sRGB.JPG-fil”, dermed undgår du komprimering og du får hurtigere loadingtid.

Vær opmærksom på at siderne på dit coverbillede vil blive afskåret når din profil vises på en mobil telefon. Placer derfor det vigtigste midt på, således at du ikke får halve budskaber på din profil.

Covervideo

820 320 Husk at din covervideo skal min. være 20 sek. Og max. Være 90 sek. Også at Facebook udelukker lyden i din video, så medbring lyden, men lad den ikke være afgørende. Skriv eventuelt undertekster til den.

Din video skal køre i et loop, så den bliver ved med at køre.

Historiebilleder

1200px 660px Vær opmærksom på, at når billedet vises, vil det blive beskåret i højden, du har dog muligheden for at trække i billedet, så du kan selv bestemme hvor det beskærer.

Tjenester

138px 138px For at opnå den bedste kvalitet, anbefales det at du uploader dine billeder i minimum 600×600 pixels, for en højere opløsning.

Under ’Tjenester’ har dine kunder mulighed for at nemt og overskueligt at se hvad din virksomhed tilbyder, uden at de skal søge andre steder hen. Så har du ikke tilføjet det til din side endnu, er det en god ide at få det gjort.

Forretning

1024px 1024px Hvis du har en webshop, kan du med ”forretning” funktionen, tilføje dine produkter og ydelser her.

Indsæt produkterne på en hvid baggrund, da det gør det lettere at afkode billeder.

Billedopslag

1200px

1200px

1200px

900px

Kvadratiske

Bredformat

Karruselopslag

400px 400px Billedet bliver vist i 300×300 pixels, men skal som min. Uploades som 400×400 pixels. Men det anbefales at du uploader i 1080×1080 pixels for en bedre opløsning.

Linkopslag

476px 249px For bedste kvalitet, anbefales det at du uploader billedstørrelse 1200×628 pixels. eller du tager udgangspunkt i formatet 1,91:1

Annoncer:

Enkeltbilleder

400px 150px Det anbefales at du uploader 1200×628 pixels.

Du skal have max. 20% tekst i din billedannonce, har du mere end det, kan det have en negativ betydning for leveringen af annoncen.

Kan bl.a. anvendes til følgende målsætninger:

Rækkevidde, kendskab til brand, trafik, interaktion, konvertering og beskeder.

Karruselannoncer

500px 500px Det anbefales at du uploader 1080×1080 pixels.

Du skal have max. 20% tekst på dit billede, har du mere end det, kan det have en negativ betydning for leveringen af annoncen.

Kan bl.a. anvendes til følgende målsætninger:

Rækkevidde, trafik, konvertering, leadgenerering, kendskab til brand og forretningsbesøg.

Sammenlignsannoncer

400px 150px På nuværende tidspunkt kører denne annonceform kun på mobil og tablet.

Det anbefales at du uploader 1200×628 pixels.

Du skal have max. 20% tekst på dit billede, har du mere end det, kan det have en negativ betydning for leveringen af annoncen.

Kan bl.a. anvendes til følgende målsætninger:

Trafik, konvertering, forretning besøg.

Tænk altid på billedkvaliteten!

Som udgangspunkt, kan et billede godt beskæres til mindre pixels, uden at det gør billedkvaliteten dårligere. Har billedet for få pixels, kan det godt blive uskarpt når det bliver forstørret. Husk på, at du ikke må miste vigtige detaljer når du beskærer dit billede. Læs også vores guide om at lave flotte billeder til dine sociale medier

Har du husket teksten?

Det er ikke nok, kun at have styr på de mange Facebook billedstørrelser, når det kommer til annoncer, teksten er også vigtigt. Man ville mene at en stor tekst hen over et billede, ville fange kunderne opmærksomhed, problemet er bare at dit billede ville ikke blive vist så meget som ønsket. Facebook straffer de billeder der har for meget tekst på, da billedteksten kun på fylde 20% af billedet.

Hvis din tekst fylder mere end de 20%, vil din annonce blive vist færre gange og du kommer derfor til at betale mere pr. visning. Har du en karrusel med flere billeder, hvor kun et af billederne har mere end 20% tekst på, vil det påvirke hele karrusellen. For at vide om du har for meget tekst på dit billede har Facebook lavet dette værktøj: https://www.facebook.com/ads/tools/text_overlay, her kan du tjekke, hvor meget tekst du har på dit billede.

Jeg håber at denne guide har gjort Facebook junglen mere overskuelig og at du nu kan få det bedste ud af dine billeder. God fornøjelse 🙂 

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *