Påvirker det nye Facebook mon rækkevidden på dine videoer?

Er du bekymret over om de nyeste ændringer i Facebook’s newsfeed vil påvirke rækkevidden på dine videoer på Facebook?

For at få video marketing til at fungere, skal du bruge forskellige typer af videoindhold for at opnå dine specifikke mål og derefter skræddersy hver af dine videoer for at tale sproget der tolkes på hver social platform.

Folk der arbejder med markedsføring, har brugt de seneste år på at lære sproget og andre finesser der er på Facebook, men det ser ud til, at landskabet derinde har ændret sig.

Facebook Zero, som er den seneste opdatering på platformen, har bragt nye ændringer, der i bund og grund handler om, hvordan vi får de bedste interaktioner blandt mennesker, eftersom nyhederne skal være baseret på folks forbindelser og indholdets evne til at skabe interaktioner. Brugerne vil dermed som skrevet om i indlægget her se mere indhold, der er fra venner og mindre indhold fra virksomheder.

Så stiller du måske dig selv det spørgsmål, om det så nu overhovedet er værd at investere tid på?

Men bare rolig, det er slet ikke sådan, det hænger sammen - det betyder jo egentlig “bare”, at du er nødt til at oppe dit game i forhold til værdien af indholdet, fordi konkurrencen mellem virksomhederne bliver langt hårdere end hidtil.

Vi vil give dig følgende 3 råd til hvad du konkret kan gøre:

#1 Vælg videoer der engagere din Facebook målgruppe

Hvis du bruger live videoer, så viser det sig faktisk, at disse videoer bliver set 3 gange længere og kommeneret 10 gange mere end nogen anden videotype. Og med den nye algoritme kan disse tal være med til at øge din organiske rækkevidde.

Indholdet i dine live videoer kan være, at du streamer arrangementer, præsentere nye produkter eller afholdelse af konkurrencer samt udtrækning af vindere.

Hvis du laver “uddannelsesvideoer”, hvor du udforsker et problem eller udfordring, som din målgruppe har, kan det skabe en dialog mellem din virksomhed og din målgruppe. Når du offentliggør videoerne eller gør målgruppen opmærksom på, at du sender live, så begynder de at se dig som en slags autoritet, og tilliden fra dem til din virksomhed vil vokse.

Du kan bruge livevideoerne til at invitere din målgruppe bag om kulisserne og på den måde få dem til at føle sig som en del af Jeres team. Når du sætter dit team og deres daglige opgaver foran kameraet, så humanisere du dit brand og deler værdierne og ting, som din målgruppe konkret kan forholde sig til. Du kan vise hvordan produkter bliver lavet eller vise udpakning af nye varer eksempelvis.

“How-to” videoer er også en af de mest efterspurgte videoformer, hvor du viser din målgruppe, hvordan de løser specifikke problemstillinger. I og med mange af dem i målgruppen har forskellige udfordringer, så vil der i kommentarfeltet blive skabt en interaktion i form at yderligere spørgsmål og måske endda diskussioner.

#2 Design din video således der bliver skabt engagement

Sørg for dine videoer er korte og præcise. Det er selvfølgelig vigtigt at fortælle en god historie i en video, men hvis du kan formå at holde din video på under 2 minutter, vil det være rigtig godt. Vi mennesker mister nemlig interesse hurtigt og især på sociale medier, fordi vi har “travlt” med at scrolle videre i vores nyhedsfeed.

Kort og simpel video med klart budskab vil gøre, at din målgruppe vil se videoen fra start til slut. Sørg desuden for at starte din video med et “bang”! Altså med god energi og gå på mod.

Brug for ENDELIG undertekster på dine videoer! Mange mennesker har nemlig vænnet sig til at se videoer uden lyd på takket være “mute autoplay”.
Det gør desuden at din målgruppe, kan se videoen præcis, hvor de befinder sig (og hvem har ikke prøvet, at trykke på en video med lyd i et stille venteværelse - ups ;-))

I underteksterne kan du også bruge nøgleord for at understege dit budskab.

Lad endelig være med at blive alt for kreativ i dine videoer i forhold til redigering og effekter, der kan ske at komme i vejen for din historie og dit budskab.

#3 Invester i din Facebook synlighed

Hvis Facebook Zero siger noget lige ud af posen, så er det, at de gerne vil have, at virksomhederne skal betale for deres synlighed på Facebook. Hvis du ikke allerede har betalt for eksponering via Facebook annoncer, så tilbyder annoncesystemet flere funktioner, der gør det værd at bruge tid og ikke mindst penge på.

Her bliver der defineret en række målretnings karakteristika, for at nå den ønskede målgruppe mere præcist.

Du vil modtage værdifulde data på de videoer, som du poster. F.eks. hvor mange 3 sekunders visninger og 10 sekunders visninger hver video har, hvor meget dette koster dig og antal visninger for personer der så en del af din video eller hele din video.

Du kan måske finde ud af at unge fortrækker kortere og hurtigere videoer end det ældre segment, da de holder fast i videoer, der er længere.

Det er alt sammen rå data, der findes på platformen for Facebook-annoncer og oplysninger, der belyser brugen af de penge, du lægger i synligheden i dit newsfeed.
Alle de data du får, kan hjælpe dig med at justere og optimere dine videoer.

Konklusion

Facebook algoritmen har ændret sig, men de væsentlige elementer der adskiller videoer der involverer har ikke. Brug de ovenstående råd til at oprette videoer, der får din målgruppe og dine seere til at snakke med dig og om dig.

Og fordi Facebook Zero handler om engagement og meningsfulde interaktioner, betyder det altså at du har brug for engagement i højeste kvalitet mere end nogensinde før.

Hvad tænker du? Vil du bruge video i din Facebook markedsføring?

Line RasmussenLine Rasmussen

Line er praktikant i SoMe Devoted, og er husets Instagram specialist. Hun har et stykke tid hjulpet mindre virksomheder med boost af deres Instagram profiler. Derved er interesseren for mediet kun vokset. Line elsker at følge med i udviklen og hele tiden holde sig ajour med, hvad der er de nyeste tendenser. Hun sætter pris på den gode vinkel i billeder og varm kaffe!

Smid hende en besked her

Skal vi hjælpe dig?